12 sierpnia 2023 r. zapraszamy do Zamościa na IV edycję jednego z największych festiwali win polskich i produktów regionalnych "ZAMOJSKIE WINOGRANIE".
Z tej okazji Szef Kuchni Restauracja Esencja i Ambasador Kucharz Winiarni Zamojskiej - Marcin Sikora przygotował specjalne menu festiwalowe, na które zaprasza do Restauracji Esencja w dniach
11-15 sierpnia 2023 r.
MENU
Przystawka
Carpaccio z wolno pieczonej piersi z kaczki, chipsy z kaszy gryczanej, piklowane rydze
kieliszek wina musującego "Gruszka" z Winiarni Zamojskiej
Zupa
Zupa kurkowa z wędzonym twarogiem
kieliszek wina "Lekki agrest" z Winiarni Zamojskiej
Dania główne
Kaszotto z pęczaku z mięsem z muli, warzywami i grillowanym pstrągiem tęczowym
kieliszek wina "Lekka czarna porzeczka" z Winiarni Zamojskiej
Pierogi z pieczonym dzikiem w ziołej kruszonce, puree z czerwonej kapusty, duszone borowiki
kieliszek wina "Czarna porzeczka" z Winiarni Zamojskiej
Deser
Szarlotka z papierówek na gryczanym cieście, z agrestem, lodami z serka Philadelfia i gorzką czekoladą
kieliszek wina "Wiśniowe" z Winiarni Zamojskiej