25 (sobota) marca 2023 r o godz. 18.00 podczas Kolacji degustacyjnej po raz kolejny chcielibyśmy pokazać Wam kawałek naszego świata, oderwać się od codziennej gastronomicznej rutyny, wyzwolić kreatywność całego zespołu restauracyjnej kuchni.
Serdecznie zapraszamy na kolację, na której Szef Kuchni - Marcin Sikora w towarzystwie sommeliera zabierze Was w kulinarną podróż.
Tym razem tematem przewodnim będą
WIOSENNE INSPIRACJE
4-daniowa degustacja to prawdziwa kulinarna uczta, podczas której odkryjecie nowe smaki, inspirowane wiosną. Doskonała kuchnia, profesjonalna obsługa i nastrojowa muzyka stworzą całość zdolną poruszyć wszystkie zmysły. Ten wieczór będzie niezwykły!
Kolacja degustacyjna jest nietuzinkowym sposobem na spędzenie wieczoru, celebracją ważnych chwil lub wyjątkowym prezentem dla bliskiej osoby, dlatego zarezerwuj stolik już teraz!
MENU
PRZYSTAWKA
carpaccio z wędzonego tuńczyka/ wege: tatar z boczniaka, brioch z buraka, majonez cytrynowy, prażony niebieski mak, piana z zielonej herbaty i jabłka, szparagi
ZUPA
pikantna zupa krem z kalarepy i gruszki, mięso z muli, piana ze szczawiu i żółtka
DANIE GŁÓWNE
chateaubriand z wolno pieczonej cielęciny/ wege: stek z wolno pieczonego selera, sos berneński, puree ze szparagów i czosnku niedźwiedziego, smażona rzodkiewka, chipsy z wczesnych ziemniaków
DESER
tarta lemon, lody agrestowo-marchewkowe, crunch orzechowy, rabarbar
Selekcja win przygotowana przez sommeliera Zbigniewa Zamielskiego z City Wine
Koszt: 160 zł/osoba
Informacje/rezerwacje:
+ 48 84 677 22 21
manager.gastronomii@hotelartis.pl