Zameldowanie 14:00
Wymeldowanie 12:00

Menu

Restauracja Esencja

 

SZEF KUCHNI POLECA / 
CHEF'S RECOMMENDATION

Przystawki / Starters
Carpaccio z dojrzewającej gęsi, wędzony twaróg ziołowy, ciastko sodowe  30 zł
Goose carpaccio, smoked herb curd, soda cake
 
Rydze smażone na maśle z ziołami, pampuch  35 zł
Mushrooms fried in butter with herbs, steamed bread roll
 
Zupa / Soup
Żur na zakwasie gryczanym, borowiki, jajko sous-vide  20 zł
Sour rye soup, porcini mushrooms, egg 
                           
Danie główne / Main course
Ozór wołowy, gulasz z nerki, pierogi ze słodką kapustą i kurkami  45 zł
Beef tongue, kidney stew, dumplings with sweet cabbage and mushrooms 


PRZYSTAWKI / STARTERS

Carpaccio z polędwicy wołowej, rucola, parmezan, grzanki  38 zł
Beef tenderloin carpaccio, arugula, parmesan cheese, croutons
 
Tatar z polędwicy wołowej, pikle  42 zł
Beef tartare, pickles 
 
Śledź, cebula, olej lniany  21 zł
Herring, onion, linseed oil
 
Żołądki drobiowe w sosie własnym  23 zł
Chicken stomachs in gravy


ZUPY / SOUPS

Barszcz czerwony, kołduny  12 zł
Beet soup, kolduny (meat dumplings) 
 
Rosół z kaczki, młode warzywa, kurki, puder z boczku  14 zł
Duck broth, chanterelles, vegetables, bacon 
 
Flaki staropolskie  13 zł
Traditional tripe soup
 
Parzybroda z jagnięciną, olej rydzowy  14 zł
Soup with cabbage, lamb, mushrooms oil  


DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSES

Polędwiczka wieprzowa, borowiki, żubrówka, kaszotto z pęczaku  43 zł
Sirloin, porcini mushrooms, vodka, pearl barley
 
Schab z kością, duszona kapusta z gorczycą, sałatka szwabska  41 zł
Pork loin chop, braised cabbage with mustard, Swabish potato salad 
 
Pierś kurczaka kukurydzianego, młode warzywa, sos kurkowy, szare kluski  45 zł
Chicken breast, vegetables, chanterelle sauce, gray dumplings 
 
Stek z łososia, warzywa stir-fry, ravioli ze szpinakiem i krewetkami  52 zł
Salmon steak,  vegetables stir-fry, ravioli with spinach and prawns
 
Stek z antrykotu, sos pieprzowy, warzywa grillowane, frytki domowe  58 zł
Rib eye steak, pepper sauce, grilled vegetables, homemade chips
 
Pstrąg pieczony z ziołami, ravioli z buraka z pasternakiem, kasza bulgur z warzywami  38 zł
Baked trout with herbs, beef ravioli, parsnip, bulgur with vegetables
 
Pierogi z gęsiną, żurawiną i borowikami  30 zł
Dumplings with goose, cranberry and porcini mushrooms
 
Pierogi ruskie  16 zł
Dumplings with cheese and potato filling, topped with fried onions
 
Spaghetti carbonara  32 zł


SAŁATKI / SALADS

Sałatka Cezar  26 zł
Ceasar Salad
 
Sałatka ze świeżego szpinaku, grillowana wołowina, kozi ser, sos balsamiczny  36 zł
Salad with fresh spinach, grilled beef, goat cheese, balsamic vinegar


DESERY / DESSERTS

Jabłecznik, sos cynamonowy  19 zł
Apple pie, cinnamon sauce 
 
Brownie, sorbet malinowy  20 zł
Brownie, raspberry sorbet 
 
Lody z palonego masła, kruszonka z chleba razowego  18 zł
Burnt butter ice-cream, wholewheat bread crumble


KAWY / COFFEE

Espresso  8 zł
Espresso Macchiato  10 zł
Double Espresso  11 zł
Cappuccino  11 zł
Caffe Latte  12 zł
Caffe Frappe  15 zł

 

HERBATY / TEA

Ceylon  8 zł
Soleil Vert  9 zł
Jasmin  10 zł
Earl Grey Yin Zhen  8 zł
Jardin Bleu  8 zł
Corcadet Samba  9 zł
Passion De Fleu  10 zł
Camomille  10 zł

 

SOKI, NAPOJE / JUICES, DRINKS

Soki owocowe Cappy 200 ml 6 zł
grejpfrut, pomarańcza, jabłko, czarna porzeczka
juices: grapefruit, orange, apple, black currant
Soki ze świeżych owoców 200 ml 12 zł
Woda Kropla Beskidu 330 ml 6 zł
Nestea 200 ml 8 zł
Coca-Cola 200 ml 7 zł
Fanta / Sprite / Tonic 200 ml 7 zł
Fritz-kola 330 ml 9 zł
Bombilla 330 ml 9 zł
newsletter

Możliwość rezerwacji online chwilowo jest niedostępna.

Zapraszamy do kontaktu mailowego:
recepcja@hotelartis.pl 

lub telefonicznego +48 84 677 22 00

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij